HTML

A Pro Regio Kártya blogja

Ez a blog a Pro Regio Kártya projekt alkalmazásának közösségi felülete.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Egy példa: Pro Regio Kártya

2009.01.26. 23:57 intelligensvaros

2008.07.28. 13:16 intelligensvaros

 

 

Törzsvevőkről igenis beszélhetünk, olyan pest megyei polgárokról, akik szívesen turistáskodnak a megyében, itt van a kedvenc fürdőjük, a kedvenc borvidékük, a kedvenc kerékpárútjuk, a kedvenc múzeumaik. Ők keresik az alkalmakat, de sok mindenről lemaradnak, pedig szívesen részt vennének a programokon. De vajon mi lenne akkor, ha nem ők keresnék az alkalmat, hanem az alkalom keresné őket? Ha a hét közepén egy „Pro Regio Turisztikai Hírlevél” érkezne a levelesládájukba a hétvége legjobb programjairól? Esetleg kibővítve olyan egyedi hírekkel, amelyeket csak ezen a hírlevélen keresztül kapnak meg?

 

 

Európa számos nagyvárosában működik olyan turisztikai célú kártyarendszer, amely a hozzá kapcsolódó kedvezmények és információk segítségével a minőségi turisztikai kínálattal rendelkező vállalkozások vagy intézmények felé tereli a településekre érkezőket. A kártyarendszerben részt vevők érdekeltsége a kiszámíthatóbb értékesítésben, a releváns piaci információkban, és az idegenforgalom területén elvégzett munkájuk megbecsülésében nyilvánul meg.

Pest megye turizmusa a szakszervezeti turizmus befuccsolása óta egy kisebb krízisen ment keresztül. A kitörési pontok már láthatóak, az eltöltött vendégéjszakák száma növekszik, az idegenforgalmi adó szintén. Ám a versenyképessé vált kínálat ellenére az ágazatban résztvevő vállalkozások értékesítési problémákkal küzdenek, amelynek oka jelentős részben információ hiány. A helyi turizmusban aktívan részt vevő polgárok több szolgáltatásról nem tudnak, a vállalkozásoknak pedig nincs forrása megyei vagy országos kampány finanszírozására. Kiváló példa az én személyes kedvencem, az EMESE európai középkori skanzen. Itt szokták megrendezni szeptemberenként a viking fesztivált, ahol magyar emberek vikingnek (!) öltöznek, és csinálnak feltételezhetően elég vicces dolgokat. A park Szigethalmon található. Lehet, hogy csak én nem hallottam róla?

A kitörési pontot az Emesének és a többieknek az Internet és az infotechnológiák biztosíthatják, de egy jó honlap vagy egy hírlevél küldő rendszer sem elegendőek ahhoz, hogy a megye turizmusának törzsvevőit megtalálják.

Pedig törzsvevőkről igenis beszélhetünk, olyan pest megyei polgárokról, akik szívesen turistáskodnak a megyében, itt van a kedvenc fürdőjük, a kedvenc borvidékük, a kedvenc kerékpárútjuk, a kedvenc múzeumaik. Ők keresik az alkalmakat, de sok mindenről lemaradnak, pedig szívesen részt vennének a programokon. De vajon mi lenne akkor, ha nem ők keresnék az alkalmat, hanem az alkalom keresné őket? Ha a hét közepén egy „Pro Regio Turisztikai Hírlevél” érkezne a levelesládájukba a hétvége legjobb programjairól? Esetleg kibővítve olyan egyedi hírekkel, amelyeket csak ezen a hírlevélen keresztül kapnak meg? Szerintem igen, pláne, ha a „kínálók” kedvezményeket is biztosítanak a törzsvevők részére, ahogy a piacon az normális.

Van még egy fontos kérdés, amely az idegenforgalmi cégek jelene és jövője szempontjából kiemelt jelentőségű. Ez pedig a törzsvevők által generált adatok, információk sorsa, amely az ő értelmes, jövőbeli munkájuk alapja. Ezekre feltétlenül szükségük van, természetesen az érintettek hozzájárulását kérve, az adatvédelem szempontjait figyelembe véve.

A felsorolt igények kielégítésére alkalmas infotechnológiai eszköz az intelligens kártya, amelynek technológiája képes adatok tárolására vagy azok generálására, azonosításra. A modern városvezetési modellek és szervezetfejlesztési megoldások kidolgozásában érdekel társaságunk ezért a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanáccsal együttműködve idén el szeretné indítani a „Pro Regio Kártya” programot a megye területén.

A Tanács által biztosított eszköztámogatás lehetőséget biztosít hetven kártyaolvasó terminál elhelyezésére, az adatokat gyűjtő központi számítógép elhelyezésére, kártyanyomtatók telepítésére, továbbá kettőezer darab Pro Regio Kártya kihelyezésére.

A projekt megvalósításában társaságunk a helyi önkormányzatokkal, továbbá a vállalkozásfejlesztés helyi szervezeteivel működik együtt

.

Az önkormányzatok számára kiemelt lehetőség a Pro Regio Kártya projektben való részvétel, mivel az eszköztámogatásra alapozva saját városuk, térségük kártyaprojektjét is megvalósíthatják!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://proregiokartya.blog.hu/api/trackback/id/tr42905145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása