HTML

A Pro Regio Kártya blogja

Ez a blog a Pro Regio Kártya projekt alkalmazásának közösségi felülete.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Hogyan működik az intelligens városkártya?

2009.01.26. 23:54 intelligensvaros

 

A kártyaelfogadó pontokon kártyaleolvasó terminálok telepítése szükséges. Ezek a terminálok on-line (valós időben) illetve off-line gyűjtik az adatokat a kártyahasználatról illetve chipkártya esetén változtatják a kártyán hordozott és a felhasználóhoz tartozó adatokat (pl. pontkezelés), és közvetítik a központi számítógép felé. A központi gépen futó program fogadja a POS terminálokról jelentéseket. Tárolja a kártya és a kártyatulajdonoshoz tartozó adatokat (név, érvényesség, születési év, lakcím) Tárolja és osztályozza a forgalmi adatokat , valamint elkészíti az időszakos forgalmi jelentéseket az üzemeltetők és az elfogadó helyek felé. A kártya használatáról gyűjtött adatok közvetítése a központi számítógép felé különböző kommunikációs csatornákon történhet. (pl. analóg telefonvonal, bérelt vonal, GPRS stb.) További információk az intelligens városkártya gyakorlati működéséről...

Központi szerepet tölt be a kártyarendszerhez készülő

honlap

, amely ismerteti az elfogadóhelyeket, érvényesítési helyeket, az elfogadói kedvezményeket és a kártya felhasználási szabályokat. A honlap továbbá egy védett felületen tájékoztatást nyújthat az elfogadó helyek részére az igénybevett és bejelentett szolgáltatások állapotáról (kártya használati kimutatás), melyek után esetenként visszatérítést kaphatnak.


A védett felület elérését felhasználói név és jelszó megadásával érhetik el az elfogadó helyek az Interneten keresztül, ahol csak saját adatait tekinthetik meg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://proregiokartya.blog.hu/api/trackback/id/tr64905140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása