HTML

A Pro Regio Kártya blogja

Ez a blog a Pro Regio Kártya projekt alkalmazásának közösségi felülete.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Pro Regio Kártyáról: bevezetés

2009.01.26. 23:56 intelligensvaros


A Proregio Kártya Program Pest megyén belül, Európai Uniós pályázati forrásból megvalósuló kezdeményezés, az Additio Kft. irányításával. Célja a programban részt vevő települések turizmusának erősítése. A program keretében olyan eszközök és szoftverek kerülnek átadásra és bevezetésre, amelyek által a megyében élő polgárok és a turizmus résztvevői közötti kapcsolat szorosabbá válik, növelve ezzel az intézmények kihasználtságát és információkat biztosítva turisztikai tevékenységük továbbfejlesztéséhez.

A program elsősorban a megyei vagy települési önkormányzati fenntartású intézmények, cégek vehetnek részt, mint például múzeumok, népművészeti házak, kastélyok, kiállítótermek, strandok és gyógyfürdők, művelődési házak és sportcsarnokok. Mire lesz jó a Pro Regio Kártya? Olvass tovább!

 Mire lesz jó a Pro Regio Kártya?

A program keretében intelligens kártyák, az azok elkészítésére alkalmas kártyanyomtatók, kártyaolvasók, számítógépek és szoftverek kerülnek átadásra. A programban részt vevő önkormányzatok az intelligens kártyákat kioszthatják a polgáraik között. A kártyát ezután tulajdonosaik a kártyaelfogadó helyeken használhatják a felajánlott plusz információkért, kedvezményekért cserébe. Így előnyhöz jut a kártyatulajdonos, és előnyhöz jut a kártya kibocsátója is. A kibocsátó haszna az, hogy a chip-pel ellátott kártyák az elfogadóhelyek termináljain keresztül hasznos információkat termelnek a résztvevők létszámáról, arról, hogy honnan érkeztek a településre, mit kerestek, melyik „termék” (művelődési ház, fesztivál program stb.) keltette fel az érdeklődésüket?

 A lényeg: az információ

Ezek az adatok a rendelkezésre bocsátott központi számítógépen lekérdezhetőek. Egy hétvégi esemény, rendezvény kapcsán akár már hétfőn láthatóak a konkrét, és nem érzet alapján született eredményességi statisztikák. A programban elsősorban az önkormányzati fenntartású intézmények vonhatóak be, de ha a helyi turizmus abban érdekelt, akkor az eszközöket (terminált) átadhatja magáncégeknek is. Ennél jobb megoldás a privát szférát a programban történő részvételre bíztatni, így saját forrásból vásárolja meg ezeket az eszközöket.

 Akár a megyén túl is

Gyakran előfordul, hogy nem a megyében élő polgárok érkeznek a településre. Nekik adható-e Pro Regio Kártya? Természetesen igen, hiszen a program célja az, hogy az adott település turizmusa és annak fogyasztói között minél szorosabb kapcsolat alakuljon ki tartósan. A kártyakiadás akár profitérdekelten is működhet, a kártyáért akár pénzt is lehet kérni (ez az összeg ezer és kétezer forint között reális), hiszen amiért fizetni kell azt talán jobban meg is becsülik.

 Ha a kártyarendszerben részt vesz a település

Azok a települések, ahol a kártyarendszer bevezetésre kerül érezhetően egyenletesebb lesz a turisztikai intézmények kihasználtsága, látogatottsága. A turizmus piaci szereplői (például vendéglők, panziók, strandfürdők) egyre több visszatérő családdal fognak találkozni. A kézzel fogható eredmények mellett azonban szerintünk fontos az a szemlélet is, amelynek meghonosodása után a turizmus eredményességének gyakorlatiasabb szemléletét hozza. Azaz fontossá válik, hogy az adott program legyen üzletileg eredményes vagy legalább a település arculata szempontjából kiemelten fontos fogyasztók egy részét hozza el a településre.

 További információk

A Pro Regio kártyáról további információk is rendelkezésre állnak: olvashat a kártya mögött található marketingszemléletről itt, vagy akár a megye turizmusának trendjeiről is itt!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://proregiokartya.blog.hu/api/trackback/id/tr65905142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása